Erős kezdés: Alto Perdon

2012. június 19., kedd

Arco do Pino - Santiago de Compostela


Ma reggel fel hatkor ebredtem, de esocsepergest hallottam, igy abban maradtunk, hogy nem indulunk, pihenunk meg egy fel orat. Nincs rosszabb mint tulaludni. Olyan "nyuvadtan", faradtan indultunk el fel  7 - kor, mintha semmit sem pihentunk volna.






 Valo igaz, hogy a cel elotti tavolsag,vagy  ido mindig hosszabb mint azt elkepzeled. Csak nem akartuk elerni  Compostellat, mindig fel- fel - le - fel- fel- le haladt az ut eucaliptus fak kozott, vagy az orszagut mellett, vagy kis falvakon keresztul.

(azt hitted )elerted Santiagot
 Vegre Lavacollanal elmentunk a patak mellett, de a ritualis mosakodas elmaradt. Majd hirtelen feltunt a varos hatarat jelzo faragott kotabla.Eppen egy fiatal par haladt el mellette, el is mellozte volna, ha Gabor utanuk nem szol, hogy segitsenek egy kozos fotot kesziteni. Ekkor vettek ok is eszre mit mulasztottak volna. Mi viszont fotoztuk oket.




Ozonlenek a zarandokok

Messzirol feltunik Monte Gozo

San Marcos kapolnaja
 Azt hiszed ezzel vege a zarandoklatnak? Meg 12 km  kovetkezett. Ez volt a leghosszabb 12 km. Vegre  elertuk a Monte Gozo-t. San Marcos kapolnajaba betertunk, de a folyamatosan zugo funyiro zaja megtorte az ahitatot. Felalltunk, es tovabballtunk.
at a vasuti hidon, meg nem tudjuk,hogy a hatrelevo ut is hosszu

testregeneralo park

Zarandok kaszarnya

Seminario Menor
 Meglattunk egy tajekoztato tablat, hogy a Seminario Menor hogyan erheto el, anelkul, hogy a belvarosba bemennenk. Nem volt lathato a terkepen, hogy a kijelolt utvonal az autout mellett halad el. Igy odaerkezunk eleg kalandos volt. Az utolso stacio volt a csucs: 154 magas kolepcson kellett felmenni a  Seminarioig! Megerkezve lattuk,hogy meg nem nyitott ki a recepcio. Igy volt nehany percunk, hogy tudatosuljon benunk, ha 2 napra kerunk szallast az nem fog kitelni a penzunkbol. 40 eu-nk maradt, de 1 ejszaka 12 eu -ba kerul. Kartyat nem fogad el. 1 ejszakat valtottunk, ami nem is baj mert ez a hatalmas kaszarnyaszeru szallas mindket oldalan szazszamra nyitott ablakkal igen huzatos. A sorban allva magyar szot hallottunk. Megorultunk egymasnak, bemutatkoztunk. A ket fiu nehany aggyal a mienk utan kapott helyet. Mikozben szorgosan csukogattam az ablakokat es dohogtam, hogy kivisz a huzat, nevettek, hogy legalabb nem lesz budos. "Budosben meg nem fagyott meg senki" mondtam, "a spanyolok is igy gondolhatjak" - mondtak, "mert sorra csukogatjak az ablakokat". Mosdas, mosas,  es most pihenes helyett  lejottunk a varosba.
Ovaros latkepe a Seminario Menor felol

Az elkeritett oszlop, hetterben a fooltar

Ezt az oszlopot meg meg szabad erinteni
Tobb kepet keszitettunk. Betertunk a katedralisba. Gabor az elkerites ellenere elerte a nevezetes oszlopot, en csak az oldalso oszlopot tudtam megsimitani.

Kivaltottuk a Compostellat. A zarandok iroda a szomszedos epuletbe lett athelyezve. Semivel sem tagasabb mint korabban, nagyon lassan halad a sor.  Sokaig kellett sorbaallni.
 Keritettunk eurot is, es jot ebedeltunk egy barban az egyetem elott. Filete ternerat ettunk platos combinadosban, dos grande serveza kiserte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése