Erős kezdés: Alto Perdon

2012. június 20., szerda

Utolso nap Santiago de Compostelaban

A katedralis az esti fenyben

A teren a berekezo zarandokok hangos ovacioval fogadjak az ismerosoket

Mi is boldogan oleltuk meg Junoszt,Gertrudot es Arment

seta a csillogo kirakatok elott

Gabor "lefejelte" Mateo Mestert













 A hagyomany szerint aki a ketdralisban homlokaval erinti Mateo mester homlokat, az eppolyan zsenialis lesz mint a hires katedralis epito volt.  A katedralisban azonban a Mester kordonnal el van zarva, ezt a masolatot seta kozben egy uzlet kirakataban fedeztuk fel. Zsenialis otlet!
 A mai nap borongos volt, tobbszor eleredt az eso. Delelott elmentunk a misere, ami eppoly meghato volt mint  korabban. A talalkozo zarandokok meleg olelesekkel koszontottek egymast. Sokan elerzekenyultek hogy ujra (talan utoljara) latjak egymast. Mi is felfedeztuk Renot, az olasz fiut, akivel tobbszor talalkoztunk az uton. Olaszon kivul nem tudott beszelni, de a konyvebol mindig elmagyarazta hol szallt meg es hova tart. Majd meleg kezfogassal  valtunk el.  

A mise kezdete elot a gyonyoru kapolnak sorat jartuk vegig. Megoleltuk Santiagot, meglatogattuk a kriptat is. Mise utan delben jot ebedeltunk. Fardatan tertunk vissza aszallasra. Mindketten ugy ereztuk a "lodorges" sokkal farasztobb mint a gyaloglas az uton. Delutan nagy eso volt. Minden ruhankat magunkra veve jottunk le a varosba,hogy utananezzunk a repulonknek. Meg szerencse mert a delutani indulas helyett jaratmodositas miatt reggel 9 orai indulassal kell szamolnunk.

Itt mar hazafele bandukolunk a szallasra. Borongosan bucsuzik Santiago. Mi is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése