Erős kezdés: Alto Perdon

2012. június 11., hétfő

Cacabelos - Trabadelo

Tegnap este, igeret szerint kerestunk egy pulperiat es megvacsoraztunk.Hatalmas adag csipos paprikaval megszort fott polip volt az en rendelesem, Gabor pedig menu del dia-t valasztott. Lehet, hogy a csirke valoban mikrozott volt, ahogy sejtette, mert hajnaltol nem jol erezte magat. Meg jo, hogy nem felejtettuk otthon a szentablettat (ill.capsulat, amit meg Sahagunban vettunk ket evvel ezelott). Igy aztan nehezen indult a mai nap. Csak vanszorogtunk. Pedig tegnap megnezve a mai etapot, tudtuk, hogy nagyon nehez ut var rank. Ejszaka ragyogo csillagos volt az eg, de ma mar kora reggel felhok tornyosultak, es eso csepergett.


Elso allomasunk Villafranca del Bierzo. Az odavezeto ut  - mint tegnap - a bierzoi szoloskertek kozot halad.

http://www.youtube.com/watch?v=6AYbKf_6GU8

A fenti linken a 2004.-es utunk kepei vannak, amikor a sztrada mellett tettuk meg ezt az utat. 2007.-ben azonban a platon haladtunk, de sokkal szebb idoben mint ma.
http://www.youtube.com/watch?v=O122WTfMN4o

a tavoli hegycsucs mar napsutotte

... de felettunk csak akar felderulni az eg ...



Vegre elertuk Villafrankat

Vegre elertuk Villafrancat.  Megkapo kozepkori kisvaros, kohazai a volgy ketoldalaba kapaszkodnak.
Kozepen sebes folyo szeli kette. A hidon atballagva megpihentunk egy barban. Gabor ma nem evett semmit. Copa brandyval probalta gyogyitgatni magat.

Latkep a bar erkelyerol.

Aztan 10 ora korul elindultunk a nagy utra. Muy duro!! tudtuk elore,hogy nagyon nehez lesz. Ez a tobb mint 10 km, eloszor meredeken emelkedik, majd a fensikon mar csak fel-le-fel- le hullamzik alattunk az osveny.  A faradsag es a fajdalom a mit a labainkban ereztunk bizonyara hozzasegit, ahhoz, hogy a szived kinyiljon es a latvanyt csodakent fogadja be. Ahogy Gabika irta, a minap a megjegyzesben. 
A Villafranca grofok varkastelya mar csak a tavolbol latszik.

Ez valoban egy nagyon nehez nap volt. A latvany megerte.
A vilag tetejen

Vegul megerkeztunk Trabadelloba, es most eppen paprikas krumpli vacsorat keszitunk.Kell az energia, holnap megtamadjuk az O·Cebreiro-t.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése